Kirjeldus
Mesi astelpajuga
Mesi astelpajuga (varasem nimetus AMS) sisaldab Eestis külmkuivatatud ja purustatud astelpaju marju koos viljaliha ja seemnetega. Külmkuivatamise meetod aitab tootes säilitada kõik astelpaju tervislikud omadused, sealhulgas vitamiinid, asendamatud rasvhapped, eeterlikud õlid ja mineraalained.
Vitamiine leidub astelpajus väga palju. Tuntuimad on P-vitamiin, C-vitamiin (üks mari pidada sisaldama sama palju C-vitamiini kui apelsin), E-vitamiin, B1, B2, B9, provitamiin A ja K-grupi vitamiinid.
Lisaks leidub astelpajus hulganisti mikroelemente nagu raud, magneesium, räni, titaan ja alumiinium.
Mesi astelpajuga sobib hästi smuutidesse või võtta 1tl. kaks kuni kolm korda päevas pool tundi ennem sööki. Teadupärast on üldjuhul looduslikke tervist kosutavaid toiduaineid soovitav võtta tühjale kõhule 15-30 min. enne sööki. Nii on organismil kergem seal leiduvaid vitamiine ning toitaineid töödelda ja omastada.
Nagu teisigi meesegusid, on ka antud toodet soovitav säilitada nii ennem kui ka peale avamist pimedas ja jahedas. Sobivateks paikadeks on näiteks sahver ja külmkapp. Viimane moodne leiutis säilitab meele head madalat temperatuuri ning samuti on seal pime kui uks sulgeda. Üldiselt säilib mesi hästi ka toasoojas kuid meesegud kipuvad üle +10C temperatuuril kihistuma ning kaotavad oma kaubandusliku välimuse. Toode ei rikne, lihtsalt ei näe enam kena, ühtlane välja.